Υλικά
- 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1 βάζο παντζάρια τουρσί ή βρασμένα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- τριμμένο κάσιους
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε ελαφρά μαζί τη μουστάρδα και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ, αλατοπιπερώνετε, σιγά σιγά και ρίχνετε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κόβετε τα παντζάρια και τα αβοκάντο. Βάζετε το παντζάρι σε μια στρογγυλή πιατέλα μαζί με το αβοκάντο και το κρεμμύδι.
- Ραντίζετε με τη σάλτσα μουστάρδας, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο κάσιους και σερβίρετε.