Υλικά

  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 βάζο παντζάρια τουρσί ή βρασμένα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • τριμμένο κάσιους
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε ελαφρά μαζί τη μουστάρδα και το ξύδι σε ένα μικρό μπολ, αλατοπιπερώνετε, σιγά σιγά και ρίχνετε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Κόβετε τα παντζάρια και τα αβοκάντο. Βάζετε το παντζάρι σε μια στρογγυλή πιατέλα μαζί με το αβοκάντο και το κρεμμύδι.
  3. Ραντίζετε με τη σάλτσα μουστάρδας, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο κάσιους και σερβίρετε.