Υλικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
- 1 ποτήρι νερό
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγετε μία λακκούβα στο κέντρο.
- Ρίχνετε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
- Ανακατεύοντας με ένα πιρούνι, προσθέτετε λίγο – λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.
- Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
- Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνετε σ’ ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάτε, για μια περίπου ώρα.
- Όταν θα δείτε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός είναι έτοιμος.