Υλικά

  • 200 γραμμάρια ελιές θρούμπες
  • 20 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε το σκόρδο και το χτυπάτε σε ένα γουδί. Καθαρίζετε τις ελιές από το κουκούτσι, τις ρίχνετε στο γουδί και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  2. Προσθέτετε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  3. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
  4. Κόβετε σε φέτες μία μπαγκέτα, τις αλείφετε αν θέλετε με λίγο βούτυρο ελιάς, τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 2-3 λεπτά και τις αφήνετε να κρυώσουν για να αλείψετε με την πάστα ελιάς.
  5. Σερβίρετε αν θέλετε και με κριτσίνια με παπαρουνόσπορο.