Υλικά
- 200 γραμμάρια ελιές θρούμπες
- 20 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
- Μία σκελίδα σκόρδο
- Θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το σκόρδο και το χτυπάτε σε ένα γουδί. Καθαρίζετε τις ελιές από το κουκούτσι, τις ρίχνετε στο γουδί και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Προσθέτετε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
- Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Κόβετε σε φέτες μία μπαγκέτα, τις αλείφετε αν θέλετε με λίγο βούτυρο ελιάς, τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 2-3 λεπτά και τις αφήνετε να κρυώσουν για να αλείψετε με την πάστα ελιάς.
- Σερβίρετε αν θέλετε και με κριτσίνια με παπαρουνόσπορο.