Υλικά
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 1/2 λεμόνι το χυμό του
- λιγότερο από μισή κούπα ελαιόλαδο
- 1 κιλό τηγανιά μοσχαρίσια
- λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά, ρίχνετε μέσα το κρέας και το σοτάρετε καλά και να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτετε λευκό κρασί τόσο όσο να μισοσκεπάζει το κρέας.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι, δηλαδή για περίπου 25 λεπτά και 10 λεπτά σε χύτρα.
- Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Ανακατεύετε καλά, ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και σερβίρετε αν θέλετε με συνοδεία ρυζιού.