Υλικά
- 1 κιλό βατόμουρα
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα βατόμουρα και τα πλένετε. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε με τη ζάχαρη εναλλάξ σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε λίγες ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Αφού δείτε πως είναι έτοιμα τα βράζετε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις βράσει λίγο με μια κουτάλα ή την κουτάλα του πουρέ για πιο εύκολα τα πατάτε ελαφρά για να γίνουν σαν πουρέ.
- Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και προσθέτετε στο τέλος χυμό λεμονιού.
- Μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρείτε σε δροσερό μέρος.