Υλικά

  • 1 κιλό βατόμουρα
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα βατόμουρα και τα πλένετε. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε με τη ζάχαρη εναλλάξ σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε λίγες ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Αφού δείτε πως είναι έτοιμα τα βράζετε σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις βράσει λίγο με μια κουτάλα ή την κουτάλα του πουρέ για πιο εύκολα τα πατάτε ελαφρά για να γίνουν σαν πουρέ.
  4. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και προσθέτετε στο τέλος χυμό λεμονιού.
  5. Μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρείτε σε δροσερό μέρος.