Υλικά

  • 4 κούπες κεράσια καθαρισμένα
  • 450 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 1 πακέτο μαγιά ξερή
  • 25 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 300 ml νερό χλιαρό

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Ανακατεύετε τη ξερή μαγιά και τη ζάχαρη, τα κερασάκια, προσθέτετε το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι.
  2. Κάνετε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνετε για 5 λεπτά περίπου.
  3. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
  4. Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνετε απαλά και τη βάζετε σε λαδωμένη φόρμα. Την αφήνετε πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
  5. Όταν είναι έτοιμη βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.