Υλικά
- 4 κούπες κεράσια καθαρισμένα
- 450 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1 πακέτο μαγιά ξερή
- 25 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 300 ml νερό χλιαρό
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Ανακατεύετε τη ξερή μαγιά και τη ζάχαρη, τα κερασάκια, προσθέτετε το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι.
- Κάνετε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνετε για 5 λεπτά περίπου.
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
- Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνετε απαλά και τη βάζετε σε λαδωμένη φόρμα. Την αφήνετε πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
- Όταν είναι έτοιμη βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.