Υλικά

  • Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
  • Ένα κρεμμύδι
  • Δύο φέτες ψωμί
  • Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμμάρια πράσινες ελιές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχετε μουσκέψει και στραγγίσει.
  2. Πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τις πατάτες.
  3. Σε ταψί, καθαρίζετε τις πατάτες σε κύβους και προσθέτετε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  5. Έπειτα, προσθέτετε τα σουτζουκάκια πάνω από τις πατάτες.
  6. Ψήνετε στους 180 °C για περίπου 45 – 60 λεπτά.
  7. Όταν τα σουτζουκάκια πάρουν χρώμα, περιχύνετε με χυμό λεμονιού και προσθέτετε τη ρίγανη.
  8. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με τις πατάτες ζεστά.