Υλικά
- 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 μικρό χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 χούφτα τυρί τριμμένο κασέρι
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν και την επομένη τα στραγγίζετε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια.
- Ρίχνετε τα ρεβίθια, τα ντοματάκια, το λουκάνικο, τον πελτέ, τον άνηθο και αλατοπίπερο και νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια καλά.
- Βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους για 60 λεπτά.
- Στο τέλος πασπαλίζετε αν θέλετε με κασέρι και σερβίρετε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.