Υλικά
- 600 γραμμάρια κολοκύθα
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 200 γραμμάρια καρύδια
- 1 βανίλια
- 200 ml λάδι
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- βούτυρο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Αρχικά χτυπάτε την κολοκύθα στο μπλέντερ.
- Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτυπάτε σε ένα πιάτο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Στη συνέχεια βάζετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών, 1 βανίλια, 400 γραμμάρια ζάχαρη, 200 ml λάδι και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.
- Χτυπάτε καλά τα υλικά. Αμέσως μετά, προσθέτετε στο μείγμα την τριμμένη κολοκύθα.
- Βάζετε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ, 200 γραμμάρια καρύδια (αφού τα αλέσετε) και ½ κουταλάκι αλάτι.
- Ανακατεύετε καλά και κατόπιν τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα και τα χτυπάτε στο μίξερ.
- Τελευταία ρίχνετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με μια κουτάλα.
- Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί. Αδειάζετε μέσα το μείγμα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο. Ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.