Υλικά
- 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 450 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/3 φλιτζανιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό
- 1200 γραμμάρια χταπόδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το χταπόδι σε λίγο νερό με το ξίδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια το σουρώνετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ κρατάτε το ζουμί του. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Ρίχνετε το μπαχάρι, τις ντομάτες, το κρασί και το ζουμί το οποίο έχετε κρατήσει από το βράσιμο του χταποδιού.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και το κοφτό μακαρονάκι και σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό.
- Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό, 5 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε και το βρασμένο χταπόδι και το αφήνετε και αυτό να ζεσταθεί και να έρθει να δέσει μαζί με το κοφτό μακαρονάκι.