Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 450 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό
  • 1200 γραμμάρια χταπόδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το χταπόδι σε λίγο νερό με το ξίδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει για 30 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια το σουρώνετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ κρατάτε το ζουμί του. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
  4. Ρίχνετε το μπαχάρι, τις ντομάτες, το κρασί και το ζουμί το οποίο έχετε κρατήσει από το βράσιμο του χταποδιού.
  5. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και το κοφτό μακαρονάκι και σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό.
  6. Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό, 5 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε και το βρασμένο χταπόδι και το αφήνετε και αυτό να ζεσταθεί και να έρθει να δέσει μαζί με το κοφτό μακαρονάκι.