Υλικά

  • 750 ml καλής ποιότητας αφρώδες κρασί
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 φύλλα ζελατίνα
  • 700 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρασί με τη ζάχαρη και 200 γραμμάρια από τις φράουλες.
  2. Μόλις πάρουν βράση σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα βράζετε για άλλα 8 λεπτά.
  3. Βάζετε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε παγωμένο νερό. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη στραγγισμένη.
  4. Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και ανακατεύετε κατά διαστήματα.
  5. Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνετε μέσα τις φράουλες.
  6. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε μπολ ή ποτήρια του κρασιού.