Υλικά
- 750 ml καλής ποιότητας αφρώδες κρασί
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 φύλλα ζελατίνα
- 700 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρασί με τη ζάχαρη και 200 γραμμάρια από τις φράουλες.
- Μόλις πάρουν βράση σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα βράζετε για άλλα 8 λεπτά.
- Βάζετε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε παγωμένο νερό. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη στραγγισμένη.
- Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και ανακατεύετε κατά διαστήματα.
- Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνετε μέσα τις φράουλες.
- Ανακατεύετε και σερβίρετε σε μπολ ή ποτήρια του κρασιού.