Υλικά
- 750 γραμμάρια φρέσκα μύδια
- 1/4 του φλιτζανιού (60 ml) ούζο
- 3 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 420 γραμμάρια ντοματούλες ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
- ½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο κρασόξιδο
- 100 γραμμάρια φέτα τρίμματα
- 1 κουταλιά του γλυκού φυλλαράκια θυμαριού
Εκτέλεση
- Τρίβετε με σκληρή βούρτσα τα μύδια και τα καθαρίζετε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα μύδια και τα βράζετε για 5 λεπτά.
- Σουρώνετε το υγρό σε σουρωτήρι με διπλό τουλπάνι και το κρατάτε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
- Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Προσθέτετε τον ζωμό που έβρασαν τα μύδια, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και τα βράζετε για 2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτετε τις ντοματούλες, τον ντοματοπελτέ και τη ζάχαρη, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
- Προσθέτετε το κρασόξιδο και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Σ’ αυτό το σημείο σβήνετε με το ούζο και ρίχνετε τα μύδια βράζοντας τα σε μέτρια θερμοκρασία για 1 λεπτό.
- Σκορπάτε τα τρίμματα της φέτας και φυλλαράκια από το θυμάρι και σερβίρετε ζεστά.