Υλικά

  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 φλιτζάνι λεμόνι
  • 2 κρεμμύδια
  • 200 γραμμάρια ταραμάς κόκκινος
  • 600 γραμμάρια πατάτες

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά.
  2.  Στη συνέχεια ρίχνετε στο μούλτι τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τον ταραμά, το κρεμμύδι και χτυπάτε για 2 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
  3. Στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
  4. Προσθέτετε εναλλακτικά λίγο-λίγο λάδι και λεμόνι. Γαρνίρετε με ελιές και με καρδιά μαρουλιού ή με μαϊντανό ψιλοκομμένο.