Υλικά
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνι λεμόνι
- 2 κρεμμύδια
- 200 γραμμάρια ταραμάς κόκκινος
- 600 γραμμάρια πατάτες
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε στο μούλτι τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τον ταραμά, το κρεμμύδι και χτυπάτε για 2 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
- Προσθέτετε εναλλακτικά λίγο-λίγο λάδι και λεμόνι. Γαρνίρετε με ελιές και με καρδιά μαρουλιού ή με μαϊντανό ψιλοκομμένο.