Υλικά

  • 180 γραμμάρια αλεύρι
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, ανακατεύετε τα υλικά και προσθέτετε το βούτυρο.
  2. Τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ψίχουλα.
  3. Προσθέτετε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
  4. Τυλίγετε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνετε την ζύμη για μισή ώρα.
  5. Ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο και απλώνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.
  6. Τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρουνάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.