Υλικά
- 180 γραμμάρια αλεύρι
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κρόκος αυγού
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, ανακατεύετε τα υλικά και προσθέτετε το βούτυρο.
- Τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ψίχουλα.
- Προσθέτετε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας.
- Τυλίγετε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνετε την ζύμη για μισή ώρα.
- Ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο και απλώνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.
- Τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρουνάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.