Υλικά

  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κιλά λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα λεμόνια και ξύνετε την εξωτερική φλούδα με ψιλό τρίφτη.
  2.  Στύβετε να φύγει ο χυμός και την ψίχα την περνάμε από το ψιλό μέρος για να πολτοποιηθεί.
  3. Αφήνετε τον πολτό για μία ώρα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
  4. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το νερό και βράζετε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τη μετριάζετε.
  5. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
  6. Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε τη μαρμελάδα σε γυάλινα δοχεία.