Υλικά
- 2 κιλά ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 2 κιλά λεμόνια
Εκτέλεση
- Πλένετε τα λεμόνια και ξύνετε την εξωτερική φλούδα με ψιλό τρίφτη.
- Στύβετε να φύγει ο χυμός και την ψίχα την περνάμε από το ψιλό μέρος για να πολτοποιηθεί.
- Αφήνετε τον πολτό για μία ώρα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
- Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το νερό και βράζετε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν τη μετριάζετε.
- Ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
- Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε τη μαρμελάδα σε γυάλινα δοχεία.