Υλικά
- 8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 100 ml κόκκινο κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 800 γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
- 40 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρετε τις φέτες από το χοιρινό, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
- Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνετε με το κρασί.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.
- Δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτετε το δυόσμο.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.