Υλικά
- 700 γραμμάρια ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε κύβους
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 4 κουταλιές της σούπας μπράντι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
- 4 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 4 αυγά και 4 κουταλιές της σούπας μπράντι.
- Κόβετε το ψωμί σε κομμάτια και το προσθέτετε στο μείγμα.
- Αφήνετε μέσα στο μείγμα το ψωμί για 10 λεπτά για να το απορροφήσει.
- Ρίχνετε μέσα στο μπολ τη λευκή σοκολάτα, την κουβερτούρα, τα μήλα, τα καρύδια και την κανέλα.
- Τα ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο.
- Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
- Στη διάρκεια του χρόνου αυτού μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα.
- Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανοίγετε τη φωτιά.
- Διαλύετε το κορν φλάουρ σε μια κουταλιά νερό.
- Περιμένετε να ζεσταθεί το μείγμα και μόλις ζεσταθεί, πριν αρχίσει να βράζει ρίχνετε μέσα το κορν φλάουρ και το ανακατεύετε.
- Τελευταίο προσθέτετε το ρούμι.
- Κόβετε το σουφλέ σε μερίδες και το περιχύνετε με τη σάλτσα.