Υλικά

  • 700 γραμμάρια ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 4 κουταλιές της σούπας μπράντι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 4 αυγά και 4 κουταλιές της σούπας μπράντι.
  2. Κόβετε το ψωμί σε κομμάτια και το προσθέτετε στο μείγμα.
  3. Αφήνετε μέσα στο μείγμα το ψωμί για 10 λεπτά για να το απορροφήσει.
  4. Ρίχνετε μέσα στο μπολ τη λευκή σοκολάτα, την κουβερτούρα, τα μήλα, τα καρύδια και την κανέλα.
  5. Τα ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο.
  6. Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  7. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
  8. Στη διάρκεια του χρόνου αυτού μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα.
  9. Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανοίγετε τη φωτιά.
  10. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε μια κουταλιά νερό.
  11. Περιμένετε να ζεσταθεί το μείγμα και μόλις ζεσταθεί, πριν αρχίσει να βράζει ρίχνετε μέσα το κορν φλάουρ και το ανακατεύετε.
  12. Τελευταίο προσθέτετε το ρούμι.
  13. Κόβετε το σουφλέ σε μερίδες και το περιχύνετε με τη σάλτσα.