Υλικά
- 800 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 μέτρια ψιλοκομμένα πράσα
- 1 κουταλιά θυμάρι
- 10 κουταλιές ζωμό κοτόπουλο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπέικον
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, βράζετε και στη συνέχεια χοντροκόβετε τα κάστανα.
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα πράσα και τα μαγειρεύετε να μαραθούν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτετε τα κάστανα και το θυμάρι και μαγειρεύετε ακόμη 1 λεπτό.
- Προσθέτετε το ζωμό και λίγο αλάτι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει λίγο και περνάτε τη σούπα από μπλέντερ.
- Περνάτε τη σούπα από τρυπητό και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτετε αλατοπίπερο και την ξαναζεσταίνετε.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε το μπέικον και το μαγειρεύετε να γίνει τραγανό.
- Σερβίρετε την σούπα ζεστή και γαρνίρετε με κομματάκια μπέικον.