Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πουρέ κάστανο
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μπράντι
  • 4-6 μαρόν γλασέ, κάστανα ζαχαρωμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη για πέντε περίπου λεπτά ενώ σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κάστανο, το μπράντι και την κρέμα γάλακτος.
  3.  Στη συνέχεια, προσθέτετε τη σοκολάτα και τους κρόκους ανακατεύοντας.
  4. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αναμειγνύετε στο μείγμα με τα κάστανα.
  5. Αδειάζετε σε σκεύος του σουφλέ βάζοντας από επάνω τα ζαχαρωμένα κάστανα.
  6. Ψήνετε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.