Υλικά
- 1 φλιτζάνι πουρέ κάστανο
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μπράντι
- 4-6 μαρόν γλασέ, κάστανα ζαχαρωμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη για πέντε περίπου λεπτά ενώ σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κάστανο, το μπράντι και την κρέμα γάλακτος.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τη σοκολάτα και τους κρόκους ανακατεύοντας.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αναμειγνύετε στο μείγμα με τα κάστανα.
- Αδειάζετε σε σκεύος του σουφλέ βάζοντας από επάνω τα ζαχαρωμένα κάστανα.
- Ψήνετε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.