Υλικά
- 500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
- 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
- 6 φέτες μπέικον
- 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
- 250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
- λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
- 600 γραμμάρια ανθότυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι.
- Κατόπιν προσθέτετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.
- Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα λαζάνια.
- Κατόπιν απλώνετε λίγο από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγο ανθότυρο.
- Στη συνέχεια βάζετε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά ξανά τα τριμμένα κολοκυθάκια, μανιτάρια, μείγμα κρεμμυδιών και ανθότυρο.
- Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών, ανθότυρο και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσατε, λίγο ανθότυρο και από πάνω γκούντα.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.