Υλικά
- 450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
- 112 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
- 160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
- ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
- ¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε ζάχαρη άχνη και χτυπάτε ξανά. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε ξανά.
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέτετε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα και ανακατεύετε αργά.
- Σε άλλο μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια ανακατεύετε απαλά με το σοκολατένιο μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα μέσα σε ποτήρια και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.