Υλικά

  • 300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα μανιτάρια ολόκληρα ή ψιλοκομμένα να μαραθούν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το κονιάκ και τα ανάβετε να γίνουν φλαμπέ.
  3. Τα ξαναβάζετε στη φωτιά και προσθέτετε αλατοπίπερο, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το θυμάρι και το χυμό του λεμονιού.
  4. Αφήνετε τρία λεπτά σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά τους και σερβίρετε.