Υλικά
- 1/4 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες (μόνο βολβός)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 5 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πατάτες και τις καθαρίζετε, τις κόβετε σε 4 ή σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.
- Πλένετε τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες, μόνο τους βολβούς.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε για 5-7 λεπτά, σε σιγανή φωτιά, το βούτυρο με τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πατάτες, ανακατεύοντας συχνά.
- Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Βάζετε τα λαχανικά στο μπλέντερ να λιώσουν καλά και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνετε το αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύετε καλά και σβήνετε τη φωτιά.