Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό μακαρόνια πέννες
  • 200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μπαχάρι
  • 5 γαρύφαλλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε. Μόλις το λαδί ζεσταθεί βάζετε μέσα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τσιγαρίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  2. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  3. Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε δύο ποτήρια νερό και τον αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτετε το ξύδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Χαμηλώνετε τη φωτιά, συμπληρώνετε λίγο νερό και μαγειρεύετε το κοτόπουλο για 25 λεπτά περίπου.
  6. Όσο το κοτόπουλο μαγειρεύεται, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε τις πέννες και στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
  7. Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το ακουμπάτε σε μια πιατέλα.
  8. Συμπληρώνετε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια.
  9. Ανακατεύετε τα μακαρόνια, γυρίζοντας τα μέσα στη σάλτσα 2-3 φορές.
  10. Σερβίρετε τις πέννες σε πιατέλα και από πάνω τους το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
  11. Τρίβετε το κεφαλοτύρι και πασπαλίζετε.