Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
- 1 ζωμό κοτόπουλο
- αλάτι
- 3 κόκκους από μπαχάρι
- 4 ολόκληρα σπόρια από κάρδαμο
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μέτριες ντομάτες σε κύβους
- 2 φλιτζάνια μπάμιες
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίχνετε το κρέας, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, κάρδαμο, τους κόκκους από μπαχάρι.
- Ρίχνετε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.
- Κρατάτε στην άκρη το κρέας και πετάτε το νερό και τα μπαχαρικά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι, όταν ζεστάνει προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτετε το κρέας με το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
- Ρίχνετε το σκόρδο, τη ντομάτα, τον τοματοπολτό και το ζωμό κοτόπουλου.
- Ανακατεύετε για τρία λεπτά και προσθέτετε τις μπάμιες.
- Ρίχνετε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έτσι δεν θα σπάσουν οι μπάμιες.
- Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε για ένα λεπτό και σερβίρετε.