Υλικά

  • 4 κόκκινα μεγάλα μήλα
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Από 1 ρίζα τζίντζερ ελάχιστη τριμμένη (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
  • 1 -2 ξυλάκια κανέλας ή 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες
  • 100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
  • προαιρετικά 2 κουβερτούρες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε ένα – ένα τα μήλα και τα καθαρίζετε ολόκληρα.
  2. Τα βάζετε σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με το χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, το κόκκινο κρασί και την κανέλα.
  3. Έπειτα ρίχνετε τα ξύλα κανέλας στον κρασοχυμό και θρυμματίζετε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα.
  4. Τα βάζετε στο ταψί και αφήνετε τα μήλα να ψηθούν για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω – κάτω).
  5. Αφού τα βγάλετε από το φούρνο λιώνετε αν θέλετε κουβερτούρα σε μπέν μαρί και περιχύνετε τα μήλα.