Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κρόκους χτυπημένους
- μοσχοκάρυδο
- λίγο πιπέρι
- 2 φλιτζάνι τσαγιού κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
- 500 γραμμάρια γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 πακέτο μακαρόνια ριγκατόνι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια για 6 λεπτά ίσα – ίσα να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια όταν βράσουν τα μακαρόνια ρίχνετε το κοτόπουλο και το βράζετε για 8 λεπτά.
- Έπειτα το στραγγίζετε και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζετε και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πήξει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τους κρόκους και τα ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις.
- Στρώνετε τα μακαρόνια σε λαδωμένο ταψί, σε λεπτές φέτες από πάνω το κοτόπουλο, ακόμη μια στρώση πατάτες και περιχύνετε με την κρέμα.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.