Υλικά
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 μέτρια αυγά, χτυπημένα
- 2 κουταλάκια κανέλα τριμμένη
- ½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
- 250 γραμμάρια καρότα τριμμένα
- Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να πάρει λευκό χρώμα.
- Τρίβετε στο τρίφτη το καρότο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Κατόπιν ρίχνετε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα καρότα, το χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Εν συνεχεία προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά – σιγά στο μείγμα και ανακατεύετε.
- Έπειτα βουτυρώνετε μια φόρμα και την στρώνετε με λαδόκολλα. Αλείφετε με βούτυρο και τη λαδόκολλα.
- Απλώνετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα.
- Το ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC (ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού όταν βυθίζεται στο κέντρο του κέικ).
- Ξεφορμάρετε το κέικ. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε από πάνω το λευκό γλάσο.
- Προαιρετικά πασπαλίζετε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τη φλούδα πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς.