Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
- 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κούπα μέλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 4 αυγά
- ¾ της κούπας γιαούρτι
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 28 εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το κάρδαμο.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο περίπου 1 λεπτό. Προσθέτετε το μέλι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα περίπου για 1 λεπτό.
- Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και τα αυγά, 1 κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
- Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.
- Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα για κέικ και ψήνετε περίπου 40 με 45 λεπτά.
- Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.