Υλικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 650 γραμμάρια κιμά
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια μανιτάρια
- Αλάτι
- Βούτυρο
- Αλεύρι
- Πιπέρι
- Γάλα
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε τις κρέπες αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάτε τα αυγά με ένα φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και με το λάδι.
- Ρίχνετε το μείγμα στο αλεύρι και χτυπάτε το χυλό ώσπου να γίνει λείος.
- Αλείφετε ένα τηγάνι μικρού μεγέθους με βούτυρο και ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ από το χυλό.
- Γέρνετε ελαφρά το τηγάνι, ώστε να απλωθεί ο χυλός σε όλο τον πάτο.
- Ψήνετε την κρέπα μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τη βγάζετε από το τηγάνι. Κατά τον ίδιο τρόπο ψήνετε και τις υπόλοιπες κρέπες.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αφού τα ψιλοκόψετε) μέχρι να μαραθούν.
- Πλάθετε τον κιμά, σχηματίζετε μια πίτα και τον βάζετε στο τηγάνι, τραβώντας στην άκρη τα υπόλοιπα υλικά.
- Τον τσιγαρίζετε για 5 λεπτά περίπου σε κάθε πλευρά μέχρι να κοκκινίσει και στη συνέχεια τον κομματιάζετε με ένα πιρούνι και προσθέτετε ½ φλιτζάνι τσαγιού από τη σάλτσα τυριού.
- Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα. Βάζετε επάνω σε κάθε κρέπα δύο κουταλιές από το μείγμα και τις τυλίγετε σε ρολά.
- Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί πυρέξ σε μια σειρά. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα τυριού, πασπαλίζετε με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 25 λεπτά.
- Λίγο πριν βγάλετε τις κρέπες από το φούρνο, αν θέλετε, ρίχνετε από πάνω κρέμα γάλακτος.