Υλικά
- Ένα μικρό σέλινο
- Ένα λίτρο γάλα
- 25 γραμμάρια αλεύρι
- 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σε αυτό προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε το γάλα και το αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
- Καθαρίζετε το σέλινο, το κόβετε σε μέτρια κομματάκια και το προσθέτετε στην κατσαρόλα.
- Αλατίζετε και αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά. Βάζετε το καπάκι και αφήνετε την σούπα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και σερβίρετε.