Υλικά

  • Ένα μικρό σέλινο
  • Ένα λίτρο γάλα
  • 25 γραμμάρια αλεύρι
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σε αυτό προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
  2. Ρίχνετε το γάλα και το αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  3. Καθαρίζετε το σέλινο, το κόβετε σε μέτρια κομματάκια και το προσθέτετε στην κατσαρόλα.
  4. Αλατίζετε και αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά. Βάζετε το καπάκι και αφήνετε την σούπα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  5. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και σερβίρετε.