Υλικά

  • 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
  • 600 γραμμάρια ντομάτα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • βασιλικό
  • 50 γραμμάρια ελιές τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • Τριμμένο τυρί τόφου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά, τα σουρώνετε και τα φυλάτε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσετε λίγο, για να μην κολλήσουν.
  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Αποφλοιώνετε την ντομάτα και την τρίβετε, λιώνετε επίσης και τις ελιές και ψιλοκόβετε τα μυρωδικά.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα υλικά εκτός από τα μυρωδικά και σοτάρετε για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνετε στη συνέχεια το σκόρδο, σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά, προσθέτετε τα μυρωδικά και βάζετε αλάτι και πιπέρι.
  5. Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετείτε τα ζυμαρικά ζεστά και από πάνω περιχύνετε τη σάλτσα.
  6. Σερβίρετε και προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο τριμμένο τυρί τόφου.