Υλικά
- 1 χοιρινό μπούτι (4 κιλά)
- 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρίφαλα (καρφάκια)
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 600 γραμμάρια μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 6 αστεροειδείς γλυκάνισοι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδα
- Αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και βάζετε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
- Ζητήστε απ’ τον κρεοπώλη μπούτι χοιρινό 4 κιλών και να χαρακώσει το χοιρινό σε σχήμα ρόμβων σε όλη την επιφάνεια.
- Στη συνέχεια κάνετε τρύπες με ένα μαχαίρι πάνω στους ρόμβους και καρφιτσώνετε τα γαρύφαλλα.
- Έπειτα ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Στη συνέχεια βάζετε το χοιρινό σε ένα μεγάλο ταψί, ραντίζετε με τη σάλτσα και ρίχνετε το γλυκάνισο.
- Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ½ με 3 ώρες.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 250 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
- Τέλος μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.