Υλικά
- 500 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- 20 γραμμάρια κάππαρη
- 150 γραμμάρια αρακά κονσέρβα ή φρέσκο
- 100 γραμμάρια πράσινες ελιές γεμιστές ψιλοκομμένες
- 100 γραμμάρια νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
- 500 γραμμάρια τόνος στραγγισμένος
- 50 γραμμάρια τομάτες κονκασέ ψιλοκομμένες
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Κρεμμύδι φρέσκο (το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και τα σουρώνετε, φυλάτε 100 γραμμάρια από το νερό του βρασίματος.
- Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με τον αρακά, ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο.
- Προσθέτετε τον τόνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύετε για 8 – 10 λεπτά ακόμα.
- Τέλος σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.