Υλικά

  • 500 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
  • 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
  • 20 γραμμάρια κάππαρη
  • 150 γραμμάρια αρακά κονσέρβα ή φρέσκο
  • 100 γραμμάρια πράσινες ελιές γεμιστές ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμάρια νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γραμμάρια τόνος στραγγισμένος
  • 50 γραμμάρια τομάτες κονκασέ ψιλοκομμένες
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Κρεμμύδι φρέσκο (το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και τα σουρώνετε, φυλάτε 100 γραμμάρια από το νερό του βρασίματος.
  2. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με τον αρακά, ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο.
  3. Προσθέτετε τον τόνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύετε για 8 – 10 λεπτά ακόμα.
  4. Τέλος σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.