Υλικά
- 6 πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
- Πλένετε εξωτερικά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να λιώσουν.
- Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην καεί.
- Όταν γίνει χρυσαφί, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες μαζί με την πάπρικα, ανακατεύοντας μαζί με το μπέικον για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
- Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι και παρμεζάνα.