Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • λίγο τριμμένο μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μικρό λάχανο
  • 3 μήλα πράσινα

Εκτέλεση

  1. Βγάζετε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο και το ψιλοκόβετε.
  2. Κόβετε στη μέση τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβετε.
  3. Ζεσταίνετε τη μαύρη ζάχαρη και ρίχνετε τα μήλα και το λάχανο.
  4. Τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5′ και σβήνετε με το ξίδι και το κρασί.
  5. Αλατίζετε, πασπαλίζετε με το μπαχάρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15-20′ περίπου, χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα.
  6. Κατά διαστήματα ανακατεύετε το λάχανο για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
  7. Αν στεγνώσει το μείγμα, προσθέτετε 3-4 κουταλιές νερό.
  8. Όταν μαλακώσει το λάχανο, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το σερβίρετε.