Υλικά
- 4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
- λίγο τριμμένο μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μικρό λάχανο
- 3 μήλα πράσινα
Εκτέλεση
- Βγάζετε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο και το ψιλοκόβετε.
- Κόβετε στη μέση τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβετε.
- Ζεσταίνετε τη μαύρη ζάχαρη και ρίχνετε τα μήλα και το λάχανο.
- Τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5′ και σβήνετε με το ξίδι και το κρασί.
- Αλατίζετε, πασπαλίζετε με το μπαχάρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15-20′ περίπου, χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα.
- Κατά διαστήματα ανακατεύετε το λάχανο για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
- Αν στεγνώσει το μείγμα, προσθέτετε 3-4 κουταλιές νερό.
- Όταν μαλακώσει το λάχανο, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το σερβίρετε.