Υλικά

  • 1/3 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα ή ολόκληρα
  • 1/3 φλιτζάνι σταφίδα
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι μέλι
  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 ¼ κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης

Εκτέλεση

  1. Απλώνετε τη βρώμη, τα αμύγδαλα και το σουσάμι σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας.
  2. Προσθέτετε τα δημητριακά, τις σταγόνες σοκολάτας, τις σταφίδες, τη βρώμη και τα δημητριακά ολικής και ανακατεύετε.
  3. Σε μικρό κατσαρολάκι ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι.
  4. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθέτετε το μείγμα αμέσως επάνω στα δημητριακά και τη βρώμη και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά ώστε να μην μείνει κανένα στεγνό σημείο.
  6. Στην συνέχεια ψήνετε το μείγμα για 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνει σκληρό το μείγμα.
  7. Βγάζετε απ’ τον φούρνο, αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν οι μπάρες και σερβίρετε.