Υλικά
- 1/3 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
- 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα ή ολόκληρα
- 1/3 φλιτζάνι σταφίδα
- ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι μέλι
- ¼ φλιτζάνι βούτυρο
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 ¼ κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης
Εκτέλεση
- Απλώνετε τη βρώμη, τα αμύγδαλα και το σουσάμι σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας.
- Προσθέτετε τα δημητριακά, τις σταγόνες σοκολάτας, τις σταφίδες, τη βρώμη και τα δημητριακά ολικής και ανακατεύετε.
- Σε μικρό κατσαρολάκι ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτετε το μείγμα αμέσως επάνω στα δημητριακά και τη βρώμη και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά ώστε να μην μείνει κανένα στεγνό σημείο.
- Στην συνέχεια ψήνετε το μείγμα για 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνει σκληρό το μείγμα.
- Βγάζετε απ’ τον φούρνο, αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν οι μπάρες και σερβίρετε.