Υλικά
- 2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι
- 100 γραμμάρια κάσιους
- 100 γραμμάρια καλαμπόκι
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
- 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το ρύζι, το βάζετε σε ένα μπολ, το γεμίζετε με νερό και το αφήνετε 10 λεπτά.
- Το σουρώνετε, το βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα νερό τόσο, όσο να το σκεπάσει κατά 1 πόντο.
- Το βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνετε σκεπασμένο πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Το αφήνετε να περιμένει.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει.
- Ρίχνετε μέσα τα κάσιους, το καλαμπόκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
- Σερβίρετε τo ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.