Υλικά

  • 2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι
  • 100 γραμμάρια κάσιους
  • 100 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
  • 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το ρύζι, το βάζετε σε ένα μπολ, το γεμίζετε με νερό και το αφήνετε 10 λεπτά.
  2. Το σουρώνετε, το βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα νερό τόσο, όσο να το σκεπάσει κατά 1 πόντο.
  3. Το βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνετε σκεπασμένο πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Το αφήνετε να περιμένει.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει.
  5. Ρίχνετε μέσα τα κάσιους, το καλαμπόκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά.
  6. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
  7. Σερβίρετε τo ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.