Υλικά
- 1 ½ φλιτζάνι φακές
- 6 φλιτζάνια νερό
- ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι και ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα.
- Τα αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια τα βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τις φακές. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
- Κατόπιν τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν για να είναι έτοιμες για τη σαλάτα.
- Όταν βράσουν τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με τα ψιλοκομμένα καρότα, το σέλερι, το ραπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.