Υλικά

  • 200 γραμμάρια τόνος σε νερό
  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια πατάτες
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες, στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε λίγο μαϊντανό.
  2. Τρίβετε τον τόνο και τον προσθέτετε στα χτυπημένα αυγά. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  3. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις πατάτες.
  4. Όταν ροδίσουν, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στραγγίζετε τις πατάτες και το κρεμμύδι από το λάδι και το ανακατεύετε με τα αυγά και τον τόνο.
  5. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το τηγάνι με λίγες σταγόνες λάδι σε μέτρια φωτιά και χύνετε σε αυτό το μείγμα.
  6. Γυρίζετε την ομελέτα από την άλλη μεριά για να ψηθούν τα αυγά ομοιόμορφα.