Υλικά
- 200 γραμμάρια τόνος σε νερό
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια πατάτες
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες, στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε λίγο μαϊντανό.
- Τρίβετε τον τόνο και τον προσθέτετε στα χτυπημένα αυγά. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις πατάτες.
- Όταν ροδίσουν, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στραγγίζετε τις πατάτες και το κρεμμύδι από το λάδι και το ανακατεύετε με τα αυγά και τον τόνο.
- Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το τηγάνι με λίγες σταγόνες λάδι σε μέτρια φωτιά και χύνετε σε αυτό το μείγμα.
- Γυρίζετε την ομελέτα από την άλλη μεριά για να ψηθούν τα αυγά ομοιόμορφα.