Υλικά
- 4 κολιοί καθαρισμένοι
- 3-4 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
- 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες στη μέση
- 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C. Τοποθετείτε τους κολιούς σε ένα ταψί, και στη συνέχεια ανακατεύετε την πάστα ελιάς και το μισό λάδι.
- Περιχύνετε το μείγμα ελιάς πάνω από τα ψάρια, φροντίζοντας τα ψάρια να καλυφθούν μέσα και έξω.
- Προσθέτετε τις φέτες λεμονιού στη κοιλότητα των ψαριών.
- Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και τις βάζετε στο ταψί.
- Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
- Πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε.