Υλικά

  • 4 κολιοί καθαρισμένοι
  • 3-4 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
  • 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C. Τοποθετείτε τους κολιούς σε ένα ταψί, και στη συνέχεια ανακατεύετε την πάστα ελιάς και το μισό λάδι.
  2. Περιχύνετε το μείγμα ελιάς πάνω από τα ψάρια, φροντίζοντας τα ψάρια να καλυφθούν μέσα και έξω.
  3. Προσθέτετε τις φέτες λεμονιού στη κοιλότητα των ψαριών.
  4. Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και τις βάζετε στο ταψί.
  5. Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
  6. Πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε.