Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε φέτες
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σκόνη
- 400 ml γάλα
- 400 γραμμάρια ντομάτες κονκασέ
- 600 ml ζωμό κρέατος ή ζωμό λαχανικών
- 200 γραμμάρια φακές
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
- μερικές φέτες ψωμί
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή
- αλατοπίπερο
- κόλιανδρο ή μαϊντανό για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε κύβους.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε μια πρέζα αλάτι μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να ξανθίνει.
- Στη συνέχεια ρίχνετε στη κατσαρόλα τα καρότα και το κάρυ. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Έπειτα ρίχνετε το γάλα, τις ντομάτες, το ζωμό και ανακατεύετε ρίχνοντας τις φακές.
- Μαγειρεύετε με σκεπασμένο καπάκι για 25 λεπτά.
- Στη συνέχεια με μπλέντερ χειρός ανακατεύετε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή βελούδινη υφή.
- Τοποθετείτε τις φέτες ψωμιού στο φούρνο για λίγα λεπτά για να κάνει τραγανή κρούστα.
- Από πάνω τρίβετε φρέσκο τζίντζερ.
- Σερβίρετε ζεστή τη σούπα με ψωμάκια και γαρνίρετε με μαϊντανό ή κόλιαντρο.