Υλικά

  • 1 κουβερτούρα κομμένη σε ψιλά κομματάκια
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 χούφτα καρύδια και σταφίδες
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες νερό
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά και μετά βάζετε τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε τα καρύδια, τις σταφίδες και όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
  3. Βάζετε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, από πάνω ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.