Υλικά
- 1 κουβερτούρα κομμένη σε ψιλά κομματάκια
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 χούφτα καρύδια και σταφίδες
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κούπες νερό
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά και μετά βάζετε τη ζάχαρη.
- Προσθέτετε τα καρύδια, τις σταφίδες και όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
- Βάζετε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, από πάνω ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.