Υλικά
- 1.300 γραμμ. γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 2 ξυλάκια κανέλλας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε γλυκοπατάτες μέσα σε ένα πυρέξ.
- Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, τα ξυλαράκια κανέλας, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Μαγειρέψτε 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το μέλι.
- Αφαιρέστε τα ξυλαράκια κανέλας και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο πυρέξ με τις γλυκοπατάτες.
- Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 40 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 20 έως 25 λεπτά, μέχρι οι γλυκοπατάτες να ροδίσουν.
- Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.