Υλικά
- 100 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- ξύσμα απο 1 λεμόνι
- 2 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 φλιτζάνια μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
- Ανακατεύετε το γιαούρτι μέσα σ’ ένα μπολ. Προσθέτετε τα αυγά και τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και δουλεύετε καλά όλα μαζί τα υλικά.
- Ρίχνετε το ηλιέλαιο μαζί με το μπέικιν, το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα διαστάσεων 26εκ., την πασπαλίζετε με γαλέτα και ρίχνετε μέσα τα μύρτιλα, καλύπτετε με το μείγμα κέικ και ψήνετε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
- Το βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.