Υλικά
- 1 κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό
- ½ κιλό μπάμιες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις μπάμιες και τις καθαρίζετε. Στη συνέχεια, τις βάζετε σε σκεύος ή στο νεροχύτη για να μείνουν για μια ώρα μέσα σε ξίδι. Παράλληλα τις αλατίζετε.
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες, αν δεν έχετε ζητήσει από το χασάπη να το κάνει.
- Το αλατοπιπερώνετε και αφού ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα λίγο βούτυρο, το βάζετε μέσα να σοταριστεί.
- Στη ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύετε με το κοτόπουλο.
- Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, βάζετε και 1 κουταλάκι ζάχαρη και αφήνετε να σιγοβράζει για 60 λεπτά περίπου.
- Στο σημείο αυτό ξεπλένετε τις μπάμιες και τις στραγγίζετε.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα όχι σε αυτή που χρησιμοποιήσατε για το κοτόπουλο τις σοτάρετε και αυτές με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Προσθέτετε τη σάλτσα από το κοτόπουλο και λίγο ζεστό νερό και τις βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σερβίρετε σε μια πιατέλα το κοτόπουλο και γύρω από αυτό τοποθετείτε τις μπάμιες.