Υλικά

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό
  • ½ κιλό μπάμιες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις μπάμιες και τις καθαρίζετε. Στη συνέχεια, τις βάζετε σε σκεύος ή στο νεροχύτη για να μείνουν για μια ώρα μέσα σε ξίδι. Παράλληλα τις αλατίζετε.
  2. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες, αν δεν έχετε ζητήσει από το χασάπη να το κάνει.
  3. Το αλατοπιπερώνετε και αφού ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα λίγο βούτυρο, το βάζετε μέσα να σοταριστεί.
  4. Στη ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύετε με το κοτόπουλο.
  5. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, βάζετε και 1 κουταλάκι ζάχαρη και αφήνετε να σιγοβράζει για 60 λεπτά περίπου.
  6. Στο σημείο αυτό ξεπλένετε τις μπάμιες και τις στραγγίζετε.
  7. Σε μια άλλη κατσαρόλα όχι σε αυτή που χρησιμοποιήσατε για το κοτόπουλο τις σοτάρετε και αυτές με το υπόλοιπο βούτυρο.
  8. Προσθέτετε τη σάλτσα από το κοτόπουλο και λίγο ζεστό νερό και τις βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Σερβίρετε σε μια πιατέλα το κοτόπουλο και γύρω από αυτό τοποθετείτε τις μπάμιες.