Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες στρογγυλές
- 1/2 κιλό ντομάτες για σαλάτα
- 1 κουταλιά σούπας θυμάρι τριμμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο ξίδι
- 1 ½ φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Παίρνετε τις μελιτζάνες, τις τρυπάτε σε διάφορα σημεία και τις ψήνετε στη σχάρα του φούρνου στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι η εξωτερική φλούδα τους να καεί και να μαυρίσει.
- Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και κρατώντας τες από το κοτσάνι αφαιρείτε τη φλούδα τους.
- Κόβετε το κοτσάνι και τις ακουμπάτε σε ένα σουρωτήρι να σουρώσουν όσο περισσότερο γίνεται. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνετε τις ντομάτες για 4 λεπτά κι αμέσως μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους εύκολα.
- Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε από πάνω τους το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό.
- Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι κι ανακατεύετε ξανά.
- Παίρνετε τη ψίχα από τις μελιτζάνες, τη ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι, την ανακατεύετε με το σκόρδο και την ρίχνετε σε μια σαλατιέρα.
- Αλατίζετε, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
- Παίρνετε το μείγμα με τη ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό και το απλώνετε πάνω από τη μελιτζάνα και στη συνέχεια σερβίρετε.