Υλικά
- 1 παλαμίδα ή όποιο άλλο ψάρι της επιλογής σας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 πιπεριές
- 2-3 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 5-6 πατάτες
- Μαϊντανός
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβετε και πετάτε το κεφάλι του ψαριού, ανοίγετε την κοιλιά και αφαιρείτε τα εντόσθια. Το πλένετε καλά για να φύγει το αίμα του.
- Το μεταφέρετε σε μια γάστρα και κάνοντας μικρές τομές πάνω στο σώμα του ψαριού, το γεμίζετε με το σκόρδο.
- Κόβετε την ντομάτα και τις πιπεριές σε ροδέλες και τις βάζετε πάνω από το ψάρι.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το προσθέτετε και αυτό. Γεμίζετε την κοιλιά του ψαριού με μαϊντανό.
- Κόβετε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, τις αλατίζετε και τις βάζετε και αυτές στη γάστρα ώστε να ψηθούν μαζί με το ψάρι.
- Βάζετε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.