Υλικά

  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνια βατόμουρο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να αναμειχθεί. Αφήνετε να πάρει βράση.
  2. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως, για περίπου 3 λεπτά.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο να κρυώσει.
  4. Βάζετε τα βατόμουρα μέσα στο σιρόπι και τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
  5. Μετά, ρίχνετε το μείγμα σε έναν κατασκευαστή παγωτού και το δουλεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  6. Μεταφέρετε σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.