Υλικά
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 κουταλιές της σούπας νερό
- 1 1/2 φλιτζάνια βατόμουρο
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να αναμειχθεί. Αφήνετε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως, για περίπου 3 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο να κρυώσει.
- Βάζετε τα βατόμουρα μέσα στο σιρόπι και τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
- Μετά, ρίχνετε το μείγμα σε έναν κατασκευαστή παγωτού και το δουλεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Μεταφέρετε σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.