Υλικά
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κιλό μπανάνες
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μικρές ροδέλες.
- Τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι (ή σε ένα πλατύ μπολ) και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 16 ώρες.
- Αφήνουμε το γιαούρτι επίσης στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Μόλις οι μπανάνες παγώσουν, τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ και το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε την πολτοποίηση για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 7-8 ώρες.
- Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε ενδιάμεσα να βγάλουμε 1-2 φορές το παγωτό από την κατάψυξη και να το ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι.